Met hun idee dagen ze mensen uit om buiten hun geijkte culinaire paden te treden. En eens niet voor de vertrouwde bistro te kiezen waar ze al jaren komen.
Vriendinnenavond
De formule werkt als volgt: je reserveert via de site een datum en geeft daarbij aan met hoeveel personen je komt, in welke regio je wilt eten, wat voor een keuken de voorkeur heeft. En wat de aanleiding is: een verjaardag, een vrijgezellenfeest, een vriendinnenavond, et cetera.
Eén dag voor het diner wordt de locatie bekendgemaakt, waar een verrassingsmaal wacht. Daarbij wordt rekening gehouden met het vooraf aangegeven budget en eventuele allergieën of speciale (dieet)wensen.
Verrassingsetentje "Avontuur"
De twee zijn inmiddels al begonnen aan hun avontuur, vertelt Adam van Rijckevorsel. ,,We hebben al een aantal vaste adressen, maar benaderen ook voortdurend andere zaken. Als iemand graag Grieks wil eten, bellen we met een Griek, leggen uit hoe we werken en hopen dat hij mee wil doen. En als het bevalt, dat hij mee blijft doen.”
Het idee komt van Van Rijckevorsel. ,,Ik liep stage bij Surprise Me dat verrassingsvakanties aanbiedt. Daar zagen ze best wel wat in mijn idee, maar ik besloot het zelf op te starten, samen met mijn goede vriend Jordy.”
We zouden dit zelfs in het hele land kunnen, onze organisatie staat al als een huis
Met de avontuurlijke etentjes mikken ze in eerste instantie op de regio’s Breda en Tilburg. ,,Maar we willen snel onze diensten aanleveren in heel Zuid-Nederland. We zouden dat zelfs in het hele land kunnen, onze organisatie staat al als een huis. Alleen Rotterdam en Amsterdam doen we niet, daar zijn mensen met iets vergelijkbaars begonnen. Ook voor hotels is ons concept trouwens interessant, omdat zij toch vaak alleen mensen aan tafel krijgen, die er ook overnachten.”
Geen wurgcontracten
De twee, die tevens barbecuepakketten van slagers uit eigen regio aanbieden, zeggen te staan voor eerlijk zaken doen. ,,We werken niet met wurgcontracten, hanteren reële fees. We gaan liever voor succes op de langere termijn. Reserveren doe je al voor 1,25 euro per persoon. En per reservering krijgen de klanten spaarpunten, die ze een volgende keer weer kunnen gebruiken. Verder werken we niet met restaurantketens, onze voorkeur gaat uit naar zelfstandige, hardwerkende ondernemers.”
Blijven verrassen
Om dat succes te verwezenlijken, willen ze voortdurend blijven verrassen met eetgeheim.nl. ,,We hebben ideeën genoeg. Die brengen we niet in één keer naar buiten. Het is veel slimmer om dat te doseren en zo onze klanten telkens weer iets nieuws aan te bieden.”